Pula, Stolica, Kratki izlet...

Moj najdraži film u poslednjih 20 godina sa prostora nekadašnje Jugoslavije je "Tilva Roš" Nikole Ležajića, i po atmosferi, načinu nastajanja i naturščicima koji u njemu igraju, kazao je Tanjugu Ante Zlatko Stolica koji igra glavnu ulogu u filmu "Kratki izlet" Igora Bezinovića.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

12:59

Pula, Stolica, Kratki izlet...

Ostvarenje "Kratki izlet" biće prikazano večeras u Pulskoj Areni u okviru Glavnog programa festivala. Reč je svojevrsnom filmu atmosfere u kojem grupa slučajnih poznanika kreće na put ne bi li pronašli napušteni samostan u brdima Istre.

"Na nekim festivalima u inostranstvu ovaj film su nazvali ostvarenjem bez budžeta. To je u velikoj meri odredilo način na koji smo bili u prilici da snimimo film. Jako smo se zabavljali na snimanju jer smo praktično svakog dana sami kreirali dijaloge u ostvarenju", rekao je Zlatko Stolica.

On napominje da su glumci, inače u većini natursčici, imali dogovor sa rediteljem da u momentu smišljaju dijaloge i da je taj dogovor funkcionisao tokom snimanja filma.

"Ovo je po svemu neobičan film. Bezinović nam je kazao da se krećemo i pričamo šta bi i inače pričali da se nađemo u situaciji u kojoj su bili naši likovi u filmu. Bilo je ludo na snimanju. Nekada bi se zasmejali i prekinuli scenu, kaže, a nekada je sve prolazilo super.

"Svi koji su videli film pitaju se kako su nastali ti dijalozi, a ja im poručujem: 'Iz dobre zabave'", objašnjava on.

Prema njegovim rečima, Istra je zaista toliko mistična kakvom je u filmu predstavljena. "U Istri su se pomešale kulture, folklori, istorijsko nasleđe različitih naroda, pa je normalno da svaki kutak ove regije krije iznenađenje. Neka od tih iznenađenja možete videti u našem filmu", kazao je Zlatko Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: