Bioskop pod otvorenim nebom i Festival uličnih svirača

U okviru Festivala uličnih svirača od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, posetioci će imati priliku da u bioskopu na otvorenom pogledaju neke od hitova Internacionalnog filmskog festivala "Cinema City", najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

11:07

Bioskop pod otvorenim nebom i Festival uličnih svirača
Foto: Thinkstock / ilustracija

Bioskop će biti smešten u blizini Barutane "Josif" u Petrovaradinu, neposredno nakon prolaska kroz Beogradsku kapiju, a pristup projekcijama će biti slobodan.

Taj dodatak ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača biće organizovan po uzoru na "Cinema City" bioskope na otvorenom.

Publika će moći da pogleda filmove "Priča o stanovnicima zida" Andreja Boke, "Boye: Prvi pravi ženski zvuk" Brankice Drašković, "Cinema komunisto" Mile Turajlić.

Na programu će biti i "Kod kuće" Nenada Mikalačkog, "Moj zanat" Mladena Matičevića i "Druga linija" Nenada Miloševića.

Projekcije će biti 2. i 3. septembra, od 21 i 23 čas, a za izbor i produkciju će se pobrinuti organizacioni tim festivala "Cinema City".

Saradnja dve novosadske umetničke manifestacije, festivala "Cinema City" i Festivala uličnih svirača, počiva na sličnim nastojanjima da se kroz kulturne sadržaje revitalizuju delovi grada koji poseduju urbani duh, tradiciju i potencijal da budu bolje iskorišćeni u budućnosti.

Tako je "Cinema City", koji se u Novom Sadu održava od 2008. godine, preseljen na novu lokaciju, u Kinesku četvrt i Limanski park, što se pokazalo kao odličan potez u konceptu ovog festivala, koji se zasniva na nesvakidašnjem filmskom programu i promociji mladih autora iz Srbije, regiona i sveta, ističu organizatori.

Na ovogodišnjem, devetom izdanju festivala "Cinema City" prikazan je i dokumentarni film Nemanje Babića "Ne spuštaj roletne", koji za temu ima upravo Festival uličnih svirača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: