Berlinale otvara novi film Žilijet Binoš

Svetskom premijerom filma "Nobody Wants the Night" sa Žilijet Binoš u februaru će biti otvoreno 65. Berlinale, jedan od najprestižnijih filmskih festivala na svetu na kome će biti prikazano oko 400 filmova.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

18:56

Default images

"Nobody Wants the night" Izabel Koikset je istorijska drama smeštena na ledeni Grenland 1908. godine, priča o hrabrim ženama i ambicioznim muškarcima.

Film je jedan od 23 koji će se takmičiti za Zlatnog medveda i u njemu igraju i Rinko Kikići i Gabrijel Bern.

"Oduševljen sam što će Berlinale 2015. otvoriti 'Nobody Wants the night", rekao je direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Diter Koslik. "Koiksetova je pružila impresivan i perceptivan portret dve žene koje su suočene sa ekstremnim okolnostima."

To je sedmi film Koiksetove koji se prikazuje na Berlinalu i treći u konkurenciji za Zlatnog i Srebrnog medveda posle "Elegije" i "Moj život bez mene".

Žilijet Binoš je redovni gost Berlinala, a 1997. dobila je Srebrnog medveda za ulogu u "Engleskom pacijentu" za koji je potom dobila i Oskara.

Berlinale je jedan od najstarijih festivala na svetu i ima dugu tradiciju prikazivanja filmova sa političkim porukama. Festival je u poslednje vreme na udaru kritika zbog okretanja ka Holivudu i glamuru. Berlinale se ove godine održava od 5. do 15. februara i u tamičarskom programu su novi filmovi Endrua Haja "45 years", Andreasa Dresena "As We Were Dreaming", Terensa Malika "Knight of Cups".

S nestpljenjem iščekivani "Pedeset nijansi siva" sa Džejmijem Dornanom i Dakotom Džonson biće prikazan van konkurencije. Predsedavajući žirija je američki režiser Daren Aronofski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: