Bob Sinkler član žirija u Veneciji

Jedan od članova ovogodišnjeg žirija filmskog festivala u Veneciji, u konkurenciji "prvih filmova", je francuski di-džej Bob Sinkler koji kaže da je oduševljen i ponosan što je član žirija na Mostri, jer to daje "kredibilitet" njegovom radu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

17:15

Default images

"Veoma volim pop kulturu i nikada nisam želeo da moja muzika bude andergranud ili elitistička. Volim da stvaram pesme, da budem u studiju sa drugim muzičarima i upoznajem pevače iz celog sveta", rekao je autor elektro-pop hita "Love Generation" u razgovoru za AFP.

Sinkler je rekao i da uspeh brzo postane kao droga: "Može da vas udari u glavu i navede da verujete da ste bolji od ostalih."

"Lično, ja želim da zadržim dušu deteta jer vas upravo ta nevinost čini kreativnijim. Postojali su neki snažni momenti kada sam objavio 'Love Generation' koja je prodata u dva miliona primeraka. Bio je to prvi put da je jedan di-džej napravio pesmu sa snažnim uticajem popa i to je otvorilo potpuno novu scenu", rekao je on.

Kada je reč o francuskoj muzičkoj sceni, Sinkler kaže da je "snažna kao i uvek". "Ja sam na njoj od 1995. i, u to vreme, gotovo da nas je bilo sramota zbog objavljivanja albuma. Francuski muzičari kasno su stigli na elektronsku muzičku scenu, ali se pokazalo da smo sposobni i sada se borimo da ostanemo na vrhu", rekao je on.

Govoreći o filmskoj umetnosti, Sinkler kaže da nije talentovan za nju i da nikada nije ni pomišljao da se oproba na velikom platnu.

"Verujem da kada nešto radite morate da osećate veliku strast prema tome, da dajete 200 posto sebe, da vas to vodi. Mora da postoji iskra. Kada sam prvi put video jednog di-džeja, bio je to fizički intenzivan osećaj", rekao je Bob Sinkler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: