Nagrada za glumicu Hanu Selimović

Glumica Hana Selimović dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu "Beli beli svet", na Pau International Film Festivalu u Francuskoj. U obrazloženju žirija stoji da je "Hana ostvarila predivnu i jaku debitantsku ulogu, kroz koju je donela iskrenu i istinitu emociju i zaslužila nagradu za takvu bravuroznu interpretaciju."

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

00:01

Default images

Ovo je peta nagrada za “Beli beli svet” od kada je film premijerno prikazan na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to za umetnički film „Art Cinema Award“ kao i nagradu za najbolju glumicu festivala koja je pripala Jasni Ðuričić.

"Beli beli svet", pobednik je i 20. Festivala istočnoevropskog filma u Kotbusu, te dobitnik specijalnog priznanja žirija na Internacionalnom filmskom festivalu Mar del Plata u Argentini.

Radnja filma "Beli beli svet" događa se u rudarskom gradu Boru - nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, a sada simbolu propadanja i beznađa. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja.
"Beli beli svet" je balkanski tango koji igraju odbačeni, ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom.

"Beli, beli svet" Olega Novkovića snimljen je prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković.

U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski. Svi oni će se pokloniti beogradskoj publici u utorak, 30. novembra u 20:30h, na svečanoj premijeri u Sava centru, na otvaranju 16. Festivala autorskog filma.

Već od 2. decembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: