Festival kineske kulture od 20. do 26. juna

Treći Festival kineske kulture biće održan od 20. do 26. juna u Kući kralja Petra Prvog, najavila je ta ustanova kulture Opštine Savski venac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu "Život je prizor iz dana u dan" akademskog slikara Tomislava Petrovića, ansamblaže Dane Vrhovec, kao i postavku "Srećna kineska nova godina" koju priređuje Ambasada NR Kine.

Jedinstven odnos kineskog društva prema prirodi predstaviće se kroz predavanje predstavnika Instituta Konfučije Univerziteta u Novom Sadu, a Beograđani će se upoznati i sa tradicionalnim plesom, muzikom, borilačkim veštinama, kaligrafijom.

Doktorka Bo Ksiu Hua govoriće o tradicionalnoj kineskoj medicini, dok će Dragomir Janković predstaviti svoju knjigu "Četiri grada, utisci iz Kine".

Program će obuhvatiti i filmske projekcije, a ulaz je slobodan.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

"Bila bi šteta da Srbi i Hrvati razgovaraju uz prevodioca"

Austrijski esejista Karl Markus Gaus, koji će otvoriti 62. Beogradski međunarodni sajam knjiga u ime četiri zemlje nemačkog govornog područja, kaže da je važno insistirati na značaju i dostojanstvu vlastitog jezika, ali isto tako ne treba vlastiti jezik veštački razgraničavati od drugih

Ostalo utorak 17.10. 14:51 Komentara: 1
strana 1 od 768 idi na stranu