Festival kineske kulture od 20. do 26. juna

Treći Festival kineske kulture biće održan od 20. do 26. juna u Kući kralja Petra Prvog, najavila je ta ustanova kulture Opštine Savski venac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu "Život je prizor iz dana u dan" akademskog slikara Tomislava Petrovića, ansamblaže Dane Vrhovec, kao i postavku "Srećna kineska nova godina" koju priređuje Ambasada NR Kine.

Jedinstven odnos kineskog društva prema prirodi predstaviće se kroz predavanje predstavnika Instituta Konfučije Univerziteta u Novom Sadu, a Beograđani će se upoznati i sa tradicionalnim plesom, muzikom, borilačkim veštinama, kaligrafijom.

Doktorka Bo Ksiu Hua govoriće o tradicionalnoj kineskoj medicini, dok će Dragomir Janković predstaviti svoju knjigu "Četiri grada, utisci iz Kine".

Program će obuhvatiti i filmske projekcije, a ulaz je slobodan.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Dani Brazila u Novom Sadu

Novi Sad je osmu godinu u nizu domaćin manifestacije Dani Brazila – novosadski samba karneval. Festival je počeo juče, a završava sutra, finalnom karnevalskom povorkom kroz centar grada.

Ostalo subota 12.08. 20:20 Komentara: 1

"Spomenici govore" na Kalemegdanu

Centar za razvoj ideja i kulturno društvo LADA, u nedelju 13. avgusta na Kalemegdanu organizuje manifestaciju pod nazivom "Spomenici govore" – interaktivnu edukativnu predstavu i koncert Momčila Aleksandrića (gitara).

Ostalo subota 12.08. 08:42 Komentara: 1
strana 1 od 762 idi na stranu