Festival kineske kulture od 20. do 26. juna

Treći Festival kineske kulture biće održan od 20. do 26. juna u Kući kralja Petra Prvog, najavila je ta ustanova kulture Opštine Savski venac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu "Život je prizor iz dana u dan" akademskog slikara Tomislava Petrovića, ansamblaže Dane Vrhovec, kao i postavku "Srećna kineska nova godina" koju priređuje Ambasada NR Kine.

Jedinstven odnos kineskog društva prema prirodi predstaviće se kroz predavanje predstavnika Instituta Konfučije Univerziteta u Novom Sadu, a Beograđani će se upoznati i sa tradicionalnim plesom, muzikom, borilačkim veštinama, kaligrafijom.

Doktorka Bo Ksiu Hua govoriće o tradicionalnoj kineskoj medicini, dok će Dragomir Janković predstaviti svoju knjigu "Četiri grada, utisci iz Kine".

Program će obuhvatiti i filmske projekcije, a ulaz je slobodan.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

Mario Vargas Ljosa: Izrael je postao kolonizatorska zemlja

Vargas Ljosa jednim delom može da zahvali emocionalno distanciranom ocu, kog uopšte nije bilo u prvih 10 godina njegovog života, na tome što je skupio hrabrosti da piše (nakon razvoda braka njegovih roditelja, posramljena majčina porodica lagala je dečaka da mu je otac umro). Kad se konačno pojavio sina je uglavnom kinjio, zastrašivao i unosio mu teskobu.

Ostalo ponedeljak 19.06. 21:42 Komentara: 13
strana 1 od 754 idi na stranu