Večeras počinje “Rečotrrrč“

Novi susret poezije i performansa - "Rečotrrrč" - biće večeras otvoren u Centru za kulturnu dekontaminaciju, uz nastupe horova "Horkestar" i "Deca sa meseca“€œ i predstavljenje mladih pesničkih glasova u okviru dečijeg Pesničenja.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2015.

10:59

Default images

"Rečotrrrč" je osmišljen kao zajednički novi prostor susreta poezije i performansa, navodi se u saopštenju organizatora.

Festival ohrabruje i promoviše transdisciplinarne eksperimente umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.

U narednim danima "Rečotrrrča", publiku očekuje raznovrstan program, koji uključuje javne debate, poetska i koreografska izvođenja, predstave, muzičke improvizacije i druge eksperimente i interaktivne nastupe u kojima će performeri, zajedno sa publikom, na licu mesta kreirati i izvoditi nove verzije svojih radova.

Publika je pozvana da se ravnopravno pridruži svim nastupima, i da zajedno sa gostima susreta, učestvuje u ovim interaktivnim susretima.

Beogradska publika biće u prilici da se upozna sa nekim od najinteresantnijih umetničkih imena na regionalnoj i međunarodnoj sceni i sretne sa umetnicima kao što su: Den Bojl, Rumena Bužarovska, Ivo Dimčev, Bojan Đorđev, Vladimir Đurišić, grupa For Now, An Kavala, Mileta Mijatović, Tibor Hrs Pandur, Kinga Tot, Tea Tulić, Nestor Garsija Dijaz, Sirik Vijemo, Polina Akmecinova...

"Rečotrrrč" je zajednički projekat Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanice Servisa za savremeni ples i treninga aktivne poezije Pesničenje iz Beograda, podržan od strane Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnost Baden-Virtemberga i Grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: