Mikser u Parizu 18. septembra

Kulturna organizacija Mikser predstaviće 18. septembra u Srpskom kulturnom centru u Parizu selekciju radova najboljih mladih balkanskih dizajnera – pobednika međunarodnog konkursa Mikser festivala, najvećeg regionalnog dogadjaja kreativnosti i inovativnosti.

Pariz
Podeli

Izložba će trajati tri nedelje, a osim uvida u sve zanimljiviju scenu balkanskog industrijskog dizajna, pariskoj publici predstaviće se planovi Miksera za revitalizaciju Savamale kao buduće prvorazredne kulturne i turističke destinacije grada Beograda.

Ovo je samo početak mnogobrojnih aktivnosti koje će Mikser zajedno sa Turističkim organizacijama Srbije i Beograda te brojnim drugim partnerima preduzeti ka pozicioniranju Beograda kao centra urbane, savremene kulture jugoistočne Evrope.

Otuda i uspostavljanje saradnje sa Srpskim kulturnim centrom u Parizu, čiji radikalna promena sadržaja i autora kojim se predstavljamo svetu doprinosi Mikserovim naporima da promoviše Beograd i Balkan kao generatore svetski relevantne savremene kulture i dizajna, naspram stereotipne slike Beograda kao grada pristupačne zabave i lakih nota na splavovima.

Prati B92 na Viberu

Ostalo

"Beograd je kao Vavilonska kula"

Tragedija je uvek glasna, zlo pobedjuje sa velikim praskom, ali dobro i kada pobedi to se dešava u tišini, kazao je danas proslavljeni nemački pisac Vladimir Kaminer u okviru programa Sajma knjiga.

Ostalo ponedeljak 23.10. 19:47 Komentara: 0

"Bila bi šteta da Srbi i Hrvati razgovaraju uz prevodioca"

Austrijski esejista Karl Markus Gaus, koji će otvoriti 62. Beogradski međunarodni sajam knjiga u ime četiri zemlje nemačkog govornog područja, kaže da je važno insistirati na značaju i dostojanstvu vlastitog jezika, ali isto tako ne treba vlastiti jezik veštački razgraničavati od drugih

Ostalo utorak 17.10. 14:51 Komentara: 3
strana 1 od 768 idi na stranu