Kultura

Subota, 23.10.2010.

13:42

Biblioteka spremna za Sajam knjiga

Biblioteka grada Beograda pripremila je za Sajam knjiga poesban program „Pisci iz Istre u Beogradu“, predavanje Ukrajinke Ale Tatarenko, kao i tribine za sve uzraste.

Izvor: Beta

Default images

Program „Pisci iz Istre u Beogradu“ biće održan 26. oktobra od 20h u Rimskoj dvorani Biblioteke. Svoje učešće potvrdili su autori Igor Grbić, Marina Jadrejčić, Milan Rakovac, Roberta Raci i Davor Šišović.

Istog dana u Vukovoj Sali održaće se javni razgovor švedskih pisaca i srpskih bibliotekara. Kao specijalni gosti najavljeni su književnica i dizajnerka Helen Henšen i pisac i kolumnista Stiv Sem Sandberg. Tema razgovora biće pisanje, čitanje, motivi i impresije, dijalog onih koji pišu sa onima koje čitaju, kao i mesto bibliotekara u tom procesu.

Tog dana će u Dečjoj biblioteci „Čika Jova Zmaj“ biti održana radionica za decu. Radinocu će voditi belgijska književnica i ilustratorka Kiti Krauter, dobitnica memorijalne nagrade „Astrid Lindgren“ za 2010. godinu.

Narednog dana u 19h zakazano je predavanje Ale Tatarenko, pod nazivom „Unutrašnja strana književnosti: Milorad Pavić kao kreativni čitalac“. Ova istoričarka književnosti, prevodilac i esejista, između ostalog bavi se i istorijom srpske i slovenskih književnosti. Tatarenko će govoriti o Miloradu Paviću kao velikom čitaocu, koji je u svojim delima pokazao moć kreativnog čitanja i krenuo u potragu za „unutrašnjom stranom književnosti“.

Ovogodišnji Sajam knjiga, 55. po redu, održava se od 25. do 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: