Kultura

Ponedeljak, 12.09.2011.

11:36

Narodna biblioteka ponovo radi

Obnovljena Narodna biblioteka Srbije, nakon četiri godine rekonstrukcije, otvorena je ponovo za korisnike danas, 12. septembra.

Izvor: Tanjug

Default images

Broj mesta u biblioteci povećan je na 600, korisnike su dočekali novi enterijer i oprema, sva mesta su tehnički opremljena Internet priključcima, a tu su i čitaonica za slepe i slabovide, kao i elektronska, multimedijalna i druge specijalizovane čitaonice.

Radno vreme je od 8 do 21 sat radnim danom i od 8 do 15 sati subotom.

Od 12. septembra, korisnicima biblioteke na raspolaganju je Centralna čitaonica sa 281 mestom i besplatnim internetom na svakom stolu, elektronska čitaonica sa 48 mesta, multimedijalna čitaonica sa 52 mesta, čitaonica za periodike sa 54 mesta i 10 računara.

Tu je i referentna čitaonica sa 54 mesta i 10 računara, pravni centar sa 12 mesta za korisnike i 10 računara, centar za bibliotekarstvo sa 30 mesta i 10 računara i čitaonica posebnih fondova sa 36 mesta i 10 računara.

Čitaonica za slepe i slabovide ima sedam mesta, a opremljena je najsavremenijom tehnologijom koja omogućava slepim i slabovidim osobama da čitaju i koriste i sve publikacije koje su dostupne u elektronskom formatu.

Na sajtu NBS navedeno je da korisnici koji su već bili učlanjeni u Biblioteku imaju besplatnu članarinu do 20. januara 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: