Kultura

Petak, 19.09.2014.

13:45

Kris Ekman i Rikarda Parasol u Beogradu i Novom Sadu

Neobična i uzbudljiva kombinacija dva talentovana američka autora, pevača i muzičara - Krisa Ekmana i Rikarde Parasol posetiće Srbiju 3. i 4. oktobra i održaće koncerte u klubu Doma omladine Beograda u petak, 3. oktobra i Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu u subotu, 4. oktobra.

Izvor: B92

Default images

Ekman je legendarni lider Amerikana veterana grupe The Walkabouts i kasnije cenjeni solo autor koga inspiracija vodi od Afrike do Balkana. Rikarda Parasol je žena koja moćno i uverljivo spaja muziku za film noir, folk i indie.

Ulaznice za koncert u Beogradu po ceni od 800 dinara su u pretprodaji u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i na blagajni Doma omladine Beograda. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 dinara. Za koncert u Novom Sadu mesta pretprodaje su Omladinski Centar CK13 i CD Shop Mungos. Ulaznice po ceni od 700 dinara biće u prodaji od subote 20. septembra, dok će na dan koncerta cena iznositi 900 dinara.

Početak oba koncerta najavljen je za 22 časa, a DJ podrška je Škripa (Novi Sad) i Zaokret tim (Beograd). Kris Ekman je osnivač, multi-instrumentalista, glavni vocal uz Karlu Togerson kao i autor svih pesama u kultnom indie/folk/rock bendu The Walkabouts. Od nastanka 1983. godine do danas The Walkabouts su objavili nešto manje od 20 albuma za ugledne izdavače kao što su Sub Pop, Glitterhouse i Virgin.

Ekman je Srbiju često posećivao tokom poslednje decenije, a nastupao je i sa The Walkabouts ili samo sa Karlom Torgensen – kao Chris & Carla – ili sa nekim od svojih balkanskih projekata (sa The Frictions npr). Ekman je radio i kao producent sa grupom Bambi Molesters, a sa članovima tog kultnog benda, imao je zajedničku grupu The Strange. Producent je bio nekoliko vanserijskih albuma svojih prijatelja Stiva Vina (Steve Wynn) i Willard Grant Conspiracy. Član je i Dirtmusic, koji pored njega čini i Hugo Race (ex-Bad Seeds). Rikarda Parasol je kantautorka iz San Franciska, a poslednjih godina živi i radi na relaciji Kalifornija-Francuska-Poljska. Kritičari je često opisuju kao kombinaciju Nick Cave i PJ Harvey. Za muziku koju stvara kaže da je rock noir, a vešto kombinuje uticaje Kejva, Pidžej, Pati Smit, Niko, Merijan Fejtful i poeziju i prozu Keruaka ili Ginsberga.

Objavila je tri albuma, poslednji Against The Sun izašao je 2013. godine, a u pripremi je i novi. Prvi put u našoj zemlji svirala je u maju u Novom Sadu i oduševila brojnu publiku.

Rykarda Parasol - I Vahnt Tou Beh Alohne from GLASSCOFFIN on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: