Kultura

Četvrtak, 13.08.2015.

16:38

Arsenu Dediću se stanje drastično pogoršalo

Muzičar je pre dve nedelje zbog sepse primljen na intenzivnu negu Interne klinike KBC-a Zagreb.

Izvor: 24sata.hr

Default images
Screenshot

Zdravstveno stanje Arsena Dedića (77) drastično se promenilo u poslednja 24 sata. Iako je prema zadnjim informacijama trebalo da ide kući, njegovo stanje je trenutno kritično.

Kantautor je na intenzivnoj nezi završio krajem jula. Ranije je u Krapinskim toplicama ugradio veštački kuk, a upala koju je dobio najverovatnije je komplikacija nakon te operacije.

Zbog Arsenove istorije bolesti i lekova koje je pio za imunitet, lekari su se posebno brinuli za njegovo zdravlje.

Proteklog vikenda Arsenovo zdravstveno stanje bilo je stabilizovano. Jetra mu je funkcionisala i dobro je reagovao na antibiotike. Lekari su mu čak prognozirali i odlazak kući.

U teškom stanju pronašla ga je supruga Gabi Novak kako leži na podu pored hodalice. Odmah je pozvala hitnu pomoć ,jer je nerazgovetno govorio.

Muzičar je godinama išao na kontrole jer je 2004. godine u Padovi presadio jetru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

19 h

Podeli: