Kultura

Petak, 04.09.2015.

09:26

Poklonite knjige izgoreloj biblioteci u Smederevu

Lokalna udruženja građana Subotice pokrenula su akciju prikupljanja knjiga za obnovu biblioteke koja je izgorela u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u smederevskom naselju Carina.

Izvor: B92

Default images
Foto: Tanjug

U požaru je izgoreo paviljon u kome su bile učionice prvog i drugog razreda, trpezarija i zbornica za niže razrede. Vatrogasci su, sa osam vozila, odmah po prijavi komšija stigli na mesto požara i sprečili da se vatra proširi na druge delove škole. Srećom, sve se dogodilo dok deca još nisu počela da dolaze, tako da niko od mališana ili nastavnog osoblja nije bio ugrožen.

U ovom požaru izgorela je cela biblioteka škole, koja je imala oko 14.000 knjiga.

‘’Istorijski Arhiv Smederevo’’, udruženje građana ‘’Kulturno nasleđe grada Smedereva’’ i ‘’Podružnica društva za srpski jezik i književnost Srbije – Podunavski okrug’’ organizuju akciju prikupljanja knjiga za obnovu ove biblioteke.

Pozivamo sve građane, institucije, škole, izdavačke kuće da se priključe našoj akciji.

Knjige se mogu dostaviti svakog dana od 8 do14 h u prostorije Istorijskog Arhiva u Smederevu, Ulica kralja Petra I, broj 2. Oni koji ne mogu knjige lično dostaviti mogu to učiniti i poštom.

Akciji se pridružila i beogradska opština Stari grad. Knjige se mogu ostaviti svakog radnog dana od 9 do 17 časova u Kancelariji za mlade opštine Stari grad, u zgradi Opštine, u Makedonskoj 42.

Mogu se ostaviti i na portirnici opštine svakog radnog dana od 17 do 20 časova, rekao je član Veća opštine Stari grad Petar Bojović.

Akcija traje do kraja septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: