Liza Hanigan i Stray Dogg 21. 3. u Domu omladine

Popularna irska kantautorka Liza Hanigan nastupiće 21. marta u sali Amerikana u Domu omladine Beograda sa bendom Stray Dogg, u okviru trećeg Beogradskog irskog festivala.

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

12:49

Default images

Ova mlada kantautorka prvobitno je dospela u žižu javnosti 2001. godine kao ženski vokal uz Demijena Rajsa na njegovim najprodavanijim albumima “O” i “9”.

Ta saradnja krunisana je uspehom i postala vidljivija i široj filmskoj publici kada je pesma “The Blower's Daughter”, sa albuma “O” postala saundtrek za čuveni film iz 2004. godine Closer u kom glume Džulija Roberts, Džad Lou, Natali Portman i Klajv Oven.

Solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma “Sea Sew” (2008) i “Passanger” (2011). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi.

Liza pleni svojom lepotom i šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su miljenici lokalne publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom izvesti numere sa svoja dva studijska albuma. Na albumu “Fire's Never Wrong” sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom na pesmi “Time”.

Pored Dukata oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, Ana i Jelena, na violini i klaviru, zatim Marko na gitari, i Vlada i Relja na basu i bubnju.

Treći Beogradski irski festival održaće se od 13. do 22. marta. Karte za koncert Lize Hanigan u prodaji su od 18. februara preko servisa Eventim, a promotivna cena je 1000 RSD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: