Džokić: Podržimo mlade u bioskopu "Zvezda"

Primajući nagradu „Raša Plaović“, 22. novembra na sceni Narodnog pozorišta glumica Dara Džokić pozvala je sve građane da podrže mlade ljude koji su u petak veče okupirali beogradski bioskop „Zvezda“.

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 22.11.2014.

16:22

Default images

Nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim scenama tokom prošle sezone Dara Džokić je primila za maestralnu ulogu Vajolet Veston u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž“ Ateljea 212.

Ona je, zahvaljujući na nagradi, rekla da joj ona predstavlja čast i radost, vetar u leđa i potvrdu da se isplati baviti se teškim i lepim glumačkim poslom.

„Plaović je jedan od velikana koji su nam ostavili nešto u nasleđe. Zato osećam obavezu i odgovornost prema novoj plejadi mladih umetnika, koja je stigla, a nema gde da kaže šta misli i oseća“, ukazala je ona.

„Ovih dana kada Raša dočekuje Ćirilova, Nikolu Simića, Mariju Crnobori, posebno mi je važna vest o događaju od sinoć u bivšem bioskopu ’Zvezda’. Ne rade bioskopi, zatvoreni su muzeji, a grupa mladih kreativaca je kao gradska gerila preuzela prostor za svoj program. Pozorišta se još drže i koristim ovu scenu za apel da podržimo te mlade ljude“, naglasila je Dara Džokić.

Žiri je istakao da njena uloga u predstavi „Avgust u okrugu Osejdž“ doprinosi daljem održavanju visokih kriterijuma koje promoviše nagrada „Raša Plaović“.

„Putem studiozne analize karaktera i psihološkog nijansiranja realistički kompleksnog dramskog materijala, Dara Džokić glumačku interpretaciju ovog lika bazira na prožimanju emotivnih i eksplozivnih stanja ljudske priode“, obrazložio je predsednik žirija Dejan Mijač.

Glumici su priznanje su uručili predstavnici opštine Ub, rodnog mesta velikog srpskog glumca Raše Plaovića, kao i njegova praunuka, studentkinja književnosti Irena Plaović.

Dan Narodnog pozorišta obeležen je 22. novembra u Beogradu tradicionalnom dodelom godišnjih priznanja na Velikoj sceni tog teatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: