Mlada srpska proza večeras u SKC-u

U ponedeljak 17. decembra u 19h u maloj sali SKC-a održaće se predstavljanje knjige Vladimira Vukomanovića "Pucanja", izbor iz mlade srpske proze. Učestvuju Goran Korunović i Vladimir Vukomanović, moderatorka je Vesna Kapor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

10:55

Default images

"Pucanja" naglašavaju unutrašnji poriv za uspostavljanjem kontakta s drugim, ali i onesposobljenost za to, jednako kao i potresnost smrti bliskog koja je usko vezana uz pitanje tog poriva. Svakako, nije reč o tome da oni nisu ranije tematizovani, ali jeste da su na autentičan način aktuelizovani sada, u kontekstu u kome je plač za čovekom već počeo da se oseća kao (suviše) patetičan čin.

Uprkos „racionalnim“ razlozima, očigledno je da pitanje (prestanka) postojanja nije mogućno ostaviti po strani i, u tom smislu, moglo bi se govoriti o kretanju ka jednom dubljem humanizmu, o ponovnom pokušaju da se, uz sve razlike koje smo uočili, uz svu (ne)mogućnost saznanja i delanja, postigne bliskost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: