Džeremi Rener kao Džulijan Asanž?

DreamWorks studio, koji će snimati film o WikiLeaks sagi na osnovu knjige dvojice novinara britanskog „Gardijana", pregovara sa zvezdom „Bornovog zaveštanja” (The Bourne Legacy) oko uloge beskompromisnog aktiviste.

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

20:00

Default images

Džeremi Rener mogao bi da tumači Džulijana Asanža, koga je urednik „Gardijana” Alan Rasbridžer jednom opsao kao „ubedljivog lika koji ide dalje nego što bi se bilo koji holivudski scenarista usudio”.

Sudeći po blogu na sajtu Deadline, glumac je veoma zainteresovan za ulogu čoveka bez dlake na jeziku u filmu koji će pokušati da pruži insajderski pogled na WikiLeaks.

Šuška se da će reditelj biti Bil Kondon, najpoznatiji po režiji prva dva filma iz „Sumrak” serijala, ali i autor ostvarenja „Dreamgirls”, „Gods and Monsters” i „Kinsey”.

Film će biti zasnovan na knjizi „WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy” Dejvida Lija i Luka Hardinga i ekspozeu Danijela Domšajta-Berga „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website" i u žanrovsko-narativnom smislu navodno će biti negde između filmova „Društvena mreža” i „Svi predsednikovi ljudi”.

Poznato je još nekoliko projekata o Asanžu koji su u planu: Jedan je TV film u kome Entoni LaPalja igra policajca na tragu mladom Asanžu tada hakeru u Melburnu, a drugi je fiktivna priča o aktivisti u svetu internet zabavljanja koji režira rusko-nemački reditelj Kiril Tuši, autor dokumentarca o Hodorovskom.

Džulijenu Asanžu je odbijena najnovija žalba na odluku o izručenju Švedskoj gde je optužen za silovanje, pa je zatražio azil u ambasadi Ekvadora u Londonu. Njegov advokat tvrdi da osnivač WikiLeaksa neće imati pravedno suđenje u Švedskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: