Producenti nagrađuju braću Vajnstin

Bob i Harvi Vajnstin biće dobitnici Milestone nagrade američkog Udruženja producenata na ceremoniji koja će se održati 26. januara 2013. na Beverli Hilsu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

21:00

Default images

Braća će se tako prdiružiti elitnom krugu filmskih autora koji su već dobili najprestižniju nagradu Udruženja, među kojima su Klint Istvud, Stiven Spilberg, Volt Dizni i Džejms Kameron.

„Velika nam je čast što smo dobili ovo priznanje Udruženja producenata za naš dopsadašnji rad”, stoji u izjavi braće Vajnstin.

Majkl de Luka, član Udruženja i predsedavajući za dodelu nagrada, pohvalio je par, izjavivši da „Bob i Harvi stalno tragaju za pričama koje se drugi često boje da ispričaju i pomažu da se one dovedu pred publiku”.

Osnivači i direktori Weinstein Company, braća su od kraja 70-ih godina u samom vrhu filmskog stvaralaštva, počev od prve kompanije Miramax preko Dimension Films (koji je producirao „Vrisak” i „Grad greha”) do aktuelne Weinsten Company osnovane 2005.

Tokom svojih bogatih karijera Vajnstinovi su sakupili 303 nominacije za „Oskar” i osvojili 75 statueta, često se posvećujući manjim filmovima i prihvatajući rizike sa stranim i autorskim ostvarenjima.

Nedavno su ostavrili naročiti uspeh osvajanjem „Oskara” za najbolji film dve godine zaredom - za „Glumca” 2012. i „Kraljev govor” 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: