Kristijan Bejl užasnut ubistvima

Glumac koji tumači Betmena dao je zvaničnu izjavu povodom masakra u američkom gradiću Aurori na projekciji filma "Uspon mračnog viteza" (Dark Knight Rises).

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2012.

14:30

Default images

„Reči ne mogu da opišu užas koji osećam”, stoji u izjavi Kristijana Bejla. „Ne mogu ni da zamislim bol i patnju žrtava i njihovih voljenih, ali moje srce je uz njih”.

Glavni glumac „Uspona mračnog viteza” pridružio se reditelju filma Kristoferu Nolanu koji se, u ime cele ekipe, obratio medijima: „Želeo bih da izrazim našu duboku tugu zbog ove bezumne tragedije koja je pogodila celu zajednicu Aurore. Ne znam ništa o žrtvama pucnjave osim da su otišli u bioskop da pogledaju film.

Filmovi su jedna od najvećih umetničkih formi a zajedničko iskustvo gledanja priče na velikom platnu je važna i vesela dokolica. Bioskop je moj dom i poražava me pomisao da bi neko razrušio to nevino mesto puno nade na ovako nepodnošljiv divljački način.

Ništa što bi bilo ko od nas rekao ne bi moglo adekvatno da izrazi naša osećanja prema nevinim žrtvama ovog gnusnog zločina, ali naše misli su uz njih i njihove porodice”.

Ubica Džejms Holms je navodno izgravao Džokera, negativca iz „Betmena” koga je u „Mračnom vitezu” tumačio pokojni Hit Ledžer.

Otac australijskog glumca se takođe oglasio tim povodom. „Ne možemo kriviti Hita za lik Džokera, to je izmišljen karakter. Ali to je sada moja najmanja briga... Ja bih više brinuo za porodice i žrtve tragedije nego za bilo šta drugo”, kazao je Kim Ledžer i dodao da je ubica „očigledno ludak koji je izgubio zdrav razum. Mislim da bi Amerika trebalo da ograniči dostupnost municije ili da revdira svoje zakone o nošenju oružja”.

Američke TV mreže su za sada povukle reklamu za film, a studio Warner Bros. radi na novom trejleru iz koga će izbaciti scene sa oružanim nasiljem.

Za sada su otkazane svečane premijere filma u Francuskoj, Japanu i Meksiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: