Počeli Dani komedije u Jagodini

U Jagodini je 20. marta počeo 41. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije - "Dani komedije", koji će trajati do 27. marta.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

08:51

Default images

Na samom otvaranju proslavljenoj srpskoj filmskoj i pozorišnoj glumici Mileni Dravić uručena je najviša nagrada festivala - "Zlatni ćuran" za životno delo.

Priznanje joj je uručio predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

Berlin ima "Zlatnog medveda" a Jagodina "Zlatnog ćurana", podsetila je Dravićeva, zahvaljujući na nagradi i istakla de je "ovo priznanje, priznanje komediji, pričama, glumcima, koji su svojim kreacijama na najlepši način osmislili ovaj bal, Festival komedije u Jagodini i kulturi Srbije".

Nagrada se sastoji od statuete "Zlatni ćuran", unikatne povelje i novčanog iznosa koji je obezbedila Komercijalna banka.

Otvaranju festivala je prisustovao ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković, prestavnici javnog, kulturnog, privrednog i političkog života ovog dela Srbije.

Posle svečanog otvaranja, Pozorište "Boško Buha" iz Beograda, izvelo je predstavu "Svojta" Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Zavišića.

Selektor ovogodišnjih "Dana komedije" je teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista "Politike" Ana Tasić.

Predstave ocenjuje žiri u sastavu reditelj Jug Radivojević (predsednik) i glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković.

Danas 21. marta, na repertoaru je predstava "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, u režiji Darijana Mihajlovića, a u koprodukciji Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta Banja Luka.

Pre svečanog otvaranja festivala, u foajeu Centra za kulturu, u okviru pratećeg programa festivala, otvorena je izložba dokumenata "Nušić u Jagodini" čiji su autori vajar Marija Vulić i istoričar Ninoslav Stanojlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: