Konkurs za BOSIFEST2012

Konkurs za prijem radova za BOSIFEST 2012, Treći beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom, biće otvoren od 5. marta do 15. aprila, a rezultati selekcije biće objavljeni 1. maja, najavljuju organizatori iz "Hendi Centra Koloseum"

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

12:55

Default images

Takmičarski i revijalni program BOSIFEST-a održaće se od 21-23. maja u Domu Omladine Beograda. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski program, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa. Pored nagrada za najbolji film, režiju i scenario, kao i prethodne dve godine, biće dodeljena i nagrada publike.

Pod ovogodišnjim sloganom "Ne zovi me posebnim", BOSIFEST nastoji da ukaže na stvaralački rad i mogućnosti učesnika festivala, ali i da doprinese širenju poruke da osobe sa invaliditetom moraju imati ista prava i obaveze kao svi ostali članovi društva. Izuzetna posećenost i interesovanje najšire javnosti u zemlji i inostranstvu za programe "BOSIFEST-a" dokaz su da je postojanje ove filmske manifestacije više nego opravdano.

Na konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom iz Srbije i inostranstva, koji sadrže srpski ili engleski titl. Filmovi ne mogu biti stariji od pet godina i moraju se dostaviti u DVD formatu. Uz dve kopije filma u prijavi je neophodno priložiti tekstualno objašnjenje filma, kao i kratku biografiju autora. Zainteresovani mogu slati radove na adresu "BOSIFEST-a": Masarikova 5/XIII, kancelarija 1305, 11 000 Beograd, sa naznakom "Za konkurs BOSIFEST2012"

Pored konkursa za filmski program otvoren je i konkurs za prateći program - radionice koje će se održavati tokom BOSIFEST-a 2012 u prostoru Doma Omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: