"J. Edgar" od danas u bioskopima

Najnoviji film reditelja Klinta Istvuda “J. Edgar”, premijerno prikazan na ovogodišnjem FESTU, na redovnom repertoaru bioskopa biće od danas. 1. marta.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

13:46

Default images

Film "Ј. Еdgаr" se bavi istraživanjem javnog i privatnog života čoveka koji je sprovodio zakon u Americi skoro pedeset godina. J. Edgar Huver (Lepnardo Dikaprio) je stvarao strah i divljenje, grdnju i poštovanje. Ali iza zatvorenih vrata, čuvao je tajne koje bi unistile sliku o njemu, njegovu karijeru i njegov život.

Kao prvi čovek FBI, u mandatu dugom skoro 50 godina, Huver je postavio sebi zadatak da ga ništa neće sprečiti da spasi svoju zemlju. U periodu u kome se smenilo osam predsednika i gde su vođena tri rata, Huver je vodio dodatnu bitku sa mnogobrojnim pretnjama, bilo da su one stvarne ili fiktivne. U toj borbi često je menjao pravila igre, verujući da će tako zaštititi ljude u Americi. Njegovi metodi bili su nemilosrdni i herojski, dok se on divio svetu od koga je priželjkivao priznanje.

“Huver je oduvek bio mistična i legendarna ličnost američke istorije, prekriven velom tajni kada su u pitanju i njegov politički i privatni život. Delovalo je zastrašujuće izneti njegovu životnu priču, ali uradili smo to na dirljiv i emotivan način”, istakao je Leonardo Dikaprio.

Glavne uloge u filmu, pored Leonarda Dikapria tumače, Naomi Vots, Džudi Denč i Armi Hamer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: