Nove knjige edicije Ovako se živelo

Dve nove knjige “Srednjovekovni Kotor“ i “Stari Sloveni“ namenjene učenicima osnovne skole kao dopuna školskoj literaturi, ali i svim ljubiteljima istorije objavljene su u ediciji “Ovako se živelo“ Kreativnog centra.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

20:11

Default images

Edicija govori o svakodnevnom životu ljudi od praistorije do danas na području središnjeg Balkana, na kojem se tokom vremena uobličavala moderna Srbija. Tekstovi stručnjaka, ilustracije, blago muzejskih zbirki i arhiva, kao i rezultati arheoloških istraživanja, otkrivaju uzbudljivu prošlost, punu novih, nepoznatih detalja.

Knjiga “Stari Sloveni“, kako se navodi u saopštenju, odgovara i na pitanja: kakvi su domaćini bili Sloveni,u kojoj su meri poštovali poglavare, kako su postupali sa zarobljenicima, od koje je biljke pravljen otrov za premazivanje strela, šta je raboš..

“Srednjovekovni Kotor“ otkriva zanimljivosti poput: kojim se sve jezicima govorilo u Kotoru , kako su se građani snalazili bez naziva ulica i kućnih brojeva , zašto je subota postala pazarni dan , da li su žene imale pravo na nasledstvo , čime su se Kotorani štitili od zaraznih bolesti , šta su to bratovštine.

Edicija “Ovako se živelo“ je dobila nagradu za najbolju dečiju knjigu u 2008. godini 53. beogradskog međunarodnog sajma knjiga.

,,Takođe ljubiteljima istorije, ali i onima koji su ubeđeni da je učiteljica života samo dosadna priča o velikim ljudima koji odavno više nisu živi, namenjene su i knjige Ne bi želela da budeš udata za Henrija VIII! i Ne bi voleo da istražuješ s Markom Polom! (edicija Ne bi želeo... )”, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: