Nova izdanja Geopoetike u 2009.

Izdavačka kuća Geopoetika iz Beograda objaviće u 2009. godini najnoviji roman norveškog pisca Justejna Gordera "Zamak u Pirinejima", a najavljeni su i novi romani američkog pisca Pola Ostera i Japanca Harukija Murakamija.

Izvor: Beta

Subota, 03.01.2009.

13:53

Default images

Justejn Gorder domaćim čitaocima najpoznatiji je po romanu "Sofijin svet", svojevrsnoj romansiranoj istoriji filozofije, a Geopoetika je ranije objavila i njegova dela "Devojka s pomorandžama", "Kći direktora cirkusa", "Maja" i "Misterija pasijansa".

U planu je i objavljivanje dela Ingmara Bergmana "Dobre namere", a ove godine Geopoetika će svojim čitaocima predstaviti i jednog novog autora, u Nemačkoj vrlo popularnu mladu književnicu Dženi Erpenbek. Ugovor je potpisan za sva tri njena romana, a u toku 2009. biće objavljen prvi, saopšteno je iz Geopoetike.

Ta izdavačka kuća priprema i novu studiju kanadske istoričarke Elizabet Abot, autorke "Istorije ljubavnica" i "Istorije celibata". Novo delo, čiji naslov u originalu glasi "Sugar. A Bittersweet History", predstavlja sociološku, političku i istorijsku studiju o istoriji ropstva, opisanu kroz priču o trgovini šećernom trskom, kao korenu tog fenomena.

U planu je i prevođenje dela "Istorija hodanja" (A History of Walking) koje je, prema rečima Jasne Novakov Sibinović iz Geopoetike, ozbiljna filozofska i sociološka studija o žudnji za duhovnim i fizičkim lutanjem i traganjem.

Među novim naslovima Geopoetike u 2009. godini naći će se i knjiga "Zavođenje kulture u nemačkoj istoriji" Volfa Lepenisa, delo "Kuvanje pod drugim zvezdama" Lojzea Vizera, kao i nekoliko novih knjiga iz popularne edicije "Mitovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: