Sreda, 31.03.2021.

06:40

SAD: Sveuznemirujuće, užasno nasilje

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je međunarodne kompanije da razmotre prekid saradnje sa firmama koje podržavaju vojnu huntu u Mjanmaru.

Izvor: Tanjug

SAD:  Sveuznemirujuće, užasno nasilje
stillfix/depositphotos

On je osudio je nasilno razbijanje protesta nezadovoljnih građana u toj zemlji.

Od početka protesta protiv vojne hunte, koji su počeli pre dva meseca, ubijeno je najmanje 512 civila od kojih čak 141 prošle nedelje, koja je bila i najkrvaviji dan protesta, navodi se u saopštenju organizacije za pomoć političkim zatvorenicima, preneo je Rojters.

Blinken je osudio nasilje i metod primene "sveuznemirujućeg, užasnog nasilja" protiv demonstranata koji se protive vladavini vojne hunte, a u kojem su smrtno stradala čak i deca od pet godina.

Vašington je osudio vojni puč u Mjanmaru i rušenje legalno izabrane premijerke Aunk San Su Ći i američka administracija uvela je višestruke sankcije, ali generali hunte odbijaju da promene svoj dosadašnji kurs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: