Petak, 19.03.2021.

13:34

U "Ruskom groblju" zasađeno 55 novih sadnica

U Spomen parku "Rusko groblje" u Jagodini, u kojem je kosturnica 1.170 boraca i oficira Crvene armije, pogunulih u oslobađanju ovog dela Srbije, zasađeno je 55 novih sadnica crnog bora, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević.

Izvor: Tanjug

U
Ilustracija: Depositphotos, amenic181

Sadnice bora poklonio je Rasadnik Šumskog gazdinstva "Južni kučaj" iz Ćuprije.

Radnik JASE, Branislav Milojević, koji je, rukovodio sadnjom, izjavio je novinarima, da u Spomen parku, 70 godina nije zasađeno ni jedno novo drvo do sada.

Reč je, inače o kompleksu pod borovima, na uzvišenju izvan grada, u kome svakog dana, bez obzira na vreme i vremenske uslove, ima rekreativaca, sportista, šetača...

Pre dve godine ovde je izgrađena "Staza zdravlja", duga 800 metara, trim staza, poligon sa spravama i drugo za sportiste i rekreativce, a u planu grada je, da se u Ruskom groblju, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije, izgradi manja crkva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: