Četvrtak, 31.01.2019.

13:44

Temperatura skače, naglo topljenje snega

Od sutra do nedelje, usled značajnog porasta temperature i jakog vetra, doći će do naglog topljenja snega u predelima do 1.500 metara, saopštio je RHMZ.

Izvor: Tanjug

Temperatura skače, naglo topljenje snega
Ilustracija: Thinkstock

Sutra ujutru u nižim predelima magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno oblačno i toplije, samo ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren juzni i jugoistocni, posle podne na planinama i u kosavskom podrucju u pojacanju, pa ce na jugu Banata i u planinskim predelima noću imati i olujne udare.

Jutarnja temperatura od -3 do 0 C, najvisa dnevna od 5 na istoku do 11 C na zapadu zemlje.

U Beogradu ujutru magla ili niska oblacnost. Tokom dana umereno oblačno, toplije i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren juzni i jugoistocni, posle podne u pojacanju. Jutarnja temperatura oko -1 C, najviša dnevna oko 10 C.

Izgledi vremena u narwednih sedama dana - do 8. februara:

Umereno i potpuno oblacno, za vikend osetno toplije i vetrovito uz intenzivno topljenje sneznog pokrivaca u predelima do 1.500 m.

U subotu uglavnom suvo, u nedelju na severu, zapadu i jugozapadu, a tokom sledece sedmice mestimicno i u ostalim krajevima sa kisom, na visim planinama sa snegom uz manji, postepeni pad temperature.

Za vikend ce duvati umeren i jak juzni i jugoistocni vetar, na planinama i u kosavskom podrucju sa olujnim udarima, koji ce od nedelje posle podne i uvece biti u slabljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: