Subota, 06.12.2003.

21:40

UNMIK traži poštovanje starih naziva naselja na Kosovu

Izvor: Beta

Default images

UNMIK je zatražio u subotu od kosovskih institucija da za gradove i sela na Kosovu koriste nazive korišćene do 1999. godine. Šef odeljenja za pitanje administracije pri UNMIK-u Frančesko Bataljo pismeno je zatražio od Ministarstva javnih službi i skupština opština da poštuju zvanična imena naselja, u skladu sa pravilnikom koji je 2000. godine potpisao tadašnji šef UNMIK-a Bernar Kušner. \"Primećeno je da su problemi nastali pošto se u zvanićnim dokumentima imena ne pišu u skladu sa pravilnikom koji zvanićno nudi imena 30 opština na služebnom jeziku\", rekla je portparol UNMIK-a Izabela Karlovic. Ona je upozorila da zvanični dokumenti koji ne poštuju usvojena zvanična imena, neće važiti.

Nakon 1999. godine, većini sela i kosovskim opštinama Suva Reka (sada Theranda), Istok (Burimi), Kamenici (Dardana), Podujevo (Besiana), Novo Brdo (Artana), Leposavić (Albanik), Srbica (Skenderaj), Glogovac (Drenas), data su imena koja nisu u skladu sa pravilnikom UNMIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: