Sreda, 27.08.2014.

09:50

Ebot pooštrava kontrolu aerodroma

Nove protivterorističke jedinice, koje rade na dva australijska aerodroma u Sidneju i u Melburnu, već su presrele jednu sumnjivu osobu, rekao je Toni Ebot.

Izvor: Beta

Default images

Australijski premijer je naveo da će takve protivterorističke jedinice biti uvedene na svim australijskim međunarodnim aerodromima, a da će takođe na svim tim aerodromima biti uvedena biometrijska kontrola putnika.

"Obavešten sam da su te nove jedinice već presrele najmanje jednu sumnjivu osobu. Ova vlada, a siguran sam i ovaj parlament, uradiće sve što je razumljivo neophodno kako bi održali našu zemlju bezbednom", rekao je Ebot u obraćanju australijskom parlamentu.

Australijska Služba za carinu i zaštitu granice za sada nije saopštila detalje o sumnjivoj osobi koja je presretnuta na aerodromu niti o tome da li je protiv osobe podignuta optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: