Antić: Nastavljamo pregovore zbog dugoročnog rešenja

Srbija će nastaviti da razgovara sa Prištinom da bi se došlo do stabilnog i dugoročnog rešenja, kaže ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

12:33

Antić: Nastavljamo pregovore zbog dugoročnog rešenja
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Učestvovaćemo u razgovorima i nastaviti da sa velikom energijom tražimo jedno stabilno i dugoročno rešenje koje mora da uvaži interese Srije i koje ne može da ponizi Srbiju. To rešenje mora biti prihvatljivo za sve strane”, kazao je Antić novinarima na brdu Straževica nakon polaganja venca žrtvama NATO bombardovanja.

Ministar je ocenio da je predsednik Vučić svojim sinoćnim obraćanjem ukazao na "ozbiljnost situacije, sve pritiske i teškoće sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, ali i apsolutnu spremnost da posvećeno radi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu".

Predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić juče su uz posredovanje visoke predstavnice EU, Federike Mogerini razgovarali o političkim pitanjima normalizacije odnosa izmedju dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: