Njujork: Traže obustavu letova zbog pada helikoptera

Senator iz države Njujorka Čak Šumer pozvao je američke savezne vlasti da privremeno obustave letove kompanije čiji se helikopter srušio u Ist river u Njujorku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

20:38

Njujork: Traže obustavu letova zbog pada helikoptera
Screenshot/Youtube

On je od američke Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo (FAA) zatražio suspenziju dozvole za letenje kompanije "Liberti helikopters" dok se ne razjasne okolnosti pada helikoptera.

U padu helikoptera, koji se u nedelju uveče srušio u reku nedaleko od ostrva Ruzvelt na Ist Riveru, poginulo je svih pet putnika, koliko ih se nalazilo u letelici, dok je pilot spasen, saopštili su danas zvaničnici.

Portparol FAA izjavio je da je helikopter "jurokopter" AS350 pao oko 19 sati po lokalnom vremenu u njujoršku reku, preneo je AP, uz napomenu da je uzrok pada helikoptera za sada nepoznat, a istraga je u toku.

Informaciju o rušenju helikoptera potvrdio je i kabinet gradonačelnika Njujorka, koji je na zvaničnom nalogu na Tviteru napisao da ronioci njujorške policije pretražuju reku.

Na video-snimku koji je napravio prolaznik i koji je objavljen na Tviteru vidi se kako se crveni helikopter naglo ruši u vodu i prevrće se.

Reč je o privatnom helikopteru iznajmljenom radi fotografisanja, a srušio se u blizini rezidencije gradonačelnika.

Pilot je uspeo da se izvuče iz letelice, nakon čega ga je spasao remorker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: