Šešelj: Ubeđen sam da Srbija nikada neće postati deo EU

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je ubeđen da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

14:38

Šešelj: Ubeđen sam da Srbija nikada neće postati deo EU
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Ja sam ubeđen da Srbija nikada neće postati članica EU. Ona će biti tretirana kao lovište, kao mesto odakle se izvlače sirovine, devize. Oni nas drže u ovakvom stanju dobrog tržišta, gde svoje robe plasiraju bez ograničenja, i kao jeftinu radnu snagu", rekao je Šešelj gostujući na TV Pink.

Prema njegovim rečima, svi zvaničnici koji dolaze sa Zapada prete, ucenjuju i daju lažna obećanja i dodao da od svih zvaničnika koji su posetili Srbiju u poslednje vreme najviše ceni posetu ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

"Poseta Lavrova je došla u pravom trenutku, s obzirom na pritiske spolja. Predstavlja izraz maksimalne solidarnosti Rusije sa Srbijom, pružanje oslonca", ocenio je Šešelj.

Govoreći o dijalogu između Beograda i Prištine, Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da traži učešće Rusije u tom dijalogu, navodeći da je teza srpskih radikala da se Rusija uključi kao "sila zaštitnica".

"Ne može se bez EU doneti definitivna odluka, ali u međuvremenu EULEKS radi svoje na terenu. Ono što je trebalo da znači ustupak Srbima, od toga nema ništa, a Albanci neće odustati od svog cilja, sa njima nema definitivnog dogovora dok se velike sile medjusobno ne usaglase", naglasio je Šešelj.

Istakao je da bi Srbija trebalo što pre da donese odluku da se ruskom osoblju u Srpsko-ruskom centru za humanitarne intervencije u Nišu da diplomatski status.

Centar je čisto humanitaran i to su pokazale i delegacije stranih ambasada koje su tamo boravile", istakao je lider radikala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: