Rača: Otpušteni uzbunjivač vraćen na posao

Uzbunjivač Tomislav Veljković, koji je u novembru dobio otkaz iz opštinske uprave u Rači, ponovo je na svom radnom mestu domara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

11:03

Rača: Otpušteni uzbunjivač vraćen na posao
Ilustracija: Thinkstock

Veljković je agenciji Beta rekao da se danas javio na posao, na radnom mestu domara gde je radio pre uručenja otkaza.

Njemu je prošle nedelje u opštinskoj upravi Rača uručeno rešenje kojim se odlaže pravno dejstvo rešenja o otkazu i nalaže da se vrati na posao u roku od osam dana od prijema rešenja.

Opštinska uprava je time postupila po rešenju Višeg suda u Kragujevcu, koji je 28. decembra naložio opštinskoj upravi Rača da ga vrati na radno mesto domara i privremenu meru odlaganja pravnog dejstva rešenja o otkazu Ugovora o radu od 31. oktobra 2017. godine.

Veljković je kazao da je krajem decembra prošle godine podneo tužbu Osnovnom sudu u Aranđelovcu kojom se pobija rešenje o otkazu i dodaje da je pravi razlog za otkaz otkrivanje korupcije, a ne racionalizacija u opštinskoj upravi koja je po njegovoj oceni i inače bila nezakonita.

Domar iz opštinske uprave u Rači je nadležnim institucijama, a kasnije i medijima otkrio da je opštinsko javno komunalno preduzeće isplatilo 600.000 evra za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a da ta fabrika nije izgrađena i na taj način je otkrio korupciju.

Portal "Pištaljka" pisao je ranije da se na mestu fabrike nalaze samo dve šupe i dva nezavršena bazena i da ne postoji nikakva oprema za postrojenje, koja je pritom plaćena.

Tokom istrage tužilaštvo je prvo tvrdilo da nema dokaza o počinjenim krivičnim delima, ali je posle pisanja "Pištaljke" tužilac, kako je naveo, "promenio svest" i otvorio istragu koja još nije završena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: