Amerikance brine mentalno stanje Trampa - Ide na preglede

Glavna briga američkih medija sada je mentalno stanje predsednika Trampa. Priču je pokrenulo njegovo teško izgovaranje reči tokom govora o Jerusalimu.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

09:17

Amerikance brine mentalno stanje Trampa - Ide na preglede
Getty images

Time su, bar privremeno, sa strane stavljeni značaj i posledice, koje prete da postanu katastrofalne, odluke da se Jerusalim proglasi za prestonicu Izraela. Takva Trampova odluka rezultirala je haosom na Zapadnoj obali, području inače osetljivom na bilo kakve promene.

Juče su širom Jerusalima, Ramale, Vitlajema...protestovali Palestinci. Bacali su kamenice na izraelske snage bezbednosti, palili zastave SAD i slike Trampa. Izrael je čak naredio raketne napade. Više desetina Palestinaca je povređeno, a za danas je najavljen "dan besa".

Međutim, brojni američki mediji juče i danas "zakačili su se" za pitanje zašto je američki predsednik teško izgovarao reči tokom govora u kom je priznao Jerusalim za glavni grad i time izazvao haos u pola sveta. Amerikanci sada nagađaju da li se Trampu osušilo grlo ili protesa koju nosi. Sve to demantovano je iz Bele kuće. Međutim, najnovija teza ide ka tome da se sumnja da je Tramp zbog stresa na poslu koji obavlja, a "on je ipak čovek u godinama" naveo je jedan analitičar, počeo mentalno da oboleva. Pre svega misli se na to da ga zahvata demencija.

U veoma gledanoj emisija u Americi "Morning Džo" tvrdi se da mentalno zdravlje Trampa rapidno opada. Sve je povezano sa analizom Trampa i demencije koju je pre nekoliko dana izneo jedan od domaćina emisije Džo Skarboro, koji je dokaze da Tramp pati mentalnog poremećaja, odnosno demencije, potkrepio time da se njegova majka dugo borila s tom bolešću i da prepoznaje sve njene faze.

Kako je rekao Skarboro, on je počeo da razmišlja o tome kada ga je Tramp preko Tvitera optužio za smrt saradnice, koja je pala i udarila glavu.

"Ima mnogo stvari koje ne shvatate ozbiljno i lično a koje dolaze od osobe koja se bori s određenim bolestima, zato jer se menja njihova ličnost. To je nešto što sam video u svojoj familiji. Vi sedite i gledate i kažete sebi - OK, to nije osoba koju sam poznavao....Ali, u ovom slučaju, Donald Tramp ima kontrolu nad nuklearnim oružjem i ako sada ne pričamo o tome ne znam kad ćemo", zaključio je Skarboro.

Sve je otišlo toliko daleko da je danas pres sekretarka Bele kuće Sara Sander izjavila da će se Tramp podvrgnuti sistematskom pregledu i da je naložio lekarima da se svi rezultati provere njegovog fizimčkog i psihičkog stanja objave odmah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: