Brnabićevoj upućen poziv na javni dijalog o medijima

Grupa "Za slobodu medija" smatra neosnovanim i paušalnim ocene premijerke Ane Brnabić tokom obraćanja u Evropskom parlamentu.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

17:33

Brnabićevoj upućen poziv na javni dijalog o medijima
Ilustracija: Thinkstock

Ona je u obraćanju rekla da u Srbiji nema objektivnog novinarstva.

Zbog toga joj je upućen poziv na javni dijalog, ističe se u saopštenju te Grupe.

Grupa "Za slobodu medija", koja okuplja predstavnike istraživačkih mreža, portala, medija, udruženja i organizacija civilnog društva, očekuje od premijerke da na njihov poziv odgovori u roku od 10 dana.

Predsednica srpske vlade je u utorak u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali smatra da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara".

"Veoma sam otvorena za raspravu o tome", rekla je ona i dodala da "sada ima nedostatka istraživačkog novinarstva, ali ne zato što to guši vlada, već ga nema, jer nema objektivnog novinarstva u Srbiji, odnosno jako je malo objektivnih novinara. Vidimo pre da ima nekih koji su veoma naklonjeni vladi, odnosno medija koji su jako protiv vlade, ali, postoje mediji koji su protiv vlade i mogu slobodno da kažu šta misle na temelju činjenica ili na temelju onoga što nisu činjenice", rekla je srpska premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: