Srpska lista: ZSO samo kako je potpisano u Briselu

Nikada nećemo prihvatiti formiranje Zajednice srpskih opština mimo onoga što je potpisano u Briselu, saopštila je Srpska lista.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

17:57

Srpska lista: ZSO samo kako je potpisano u Briselu

Osim toga, oni navode da najoštrije osuđuju izjavu specijalne predstavnice EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove "da će se Zajednica srpskih opština formirati u skladu sa odlukom ustavnog suda u Prištini" i poručuju da to nikada neće prihvatiti.

"Ako je Apostolova zaboravila, formiranje ZSO je obaveza Prištine proistekla iz dogovora u Briselu, a potpisana između Beograda i Prištine, a ne na osnovu nekakvih odluka nekih sudova. Srpska lista i srpski narod nikada neće prihvatiti formiranje Zajednice mimo onoga što je beogradski pregovarački tim potpisao", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, to što je formiranje Zajednice srpskih opština do sada odlagano "ne znači da smo zaboravni i da ćemo preći preko svojih interesa".

Srpsku listu iznenađuje izjava specijalnog predstavnika Evropske unije, koja, navode, u procesu pregovora mora biti neutralni posrednik.

"Ako je izjava gospođe Apostolove stav EU, onda nas to razočarava, jer to znači da EU ne poštuje čak ni one dogovore čiji su garant sprovođenja", ističe se u saopštenju.

Srpska lista neće odustati od formiranja ZSO, piše u saopštenju u kom se dodaje da će na tome neprestano instistirati.

Apostolova je za "Zeri" rekla da institucije Kosova treba da formiraju Zajednicu opština sa srpskom većinom u skladu sa zakonima Kosova i sa odlukom Ustavnog suda.

Kako navodi "Zeri", Apostolova je ohrabrila formiranje ZSO i navela da "treba da se uradi tako što će se poštovati zakoni Kosova i odluka Ustavnog suda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: