Činovnica SAD pitala Vučića za Ambasadu i braću Bitići

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa višom zamenicom pomoćnika Ddžavnog sekretara SAD Elizabet Milard.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

15:21

Činovnica SAD pitala Vučića za Ambasadu i braću Bitići
Tanjug / Tanja Valiæ

Ona je od predsednika Srbije tražila objašnjenja za paljenje Ambasade SAD u Beogradu i ubistvo braće Bitići.

U saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije navedeno je da je obostrano konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.

"Predsednik Vučić je naglasio da spoljnopolitički prioriteti Republike Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom radi iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne. Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora", navodi se.

Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremne da na tom planu pomognu Srbiji.

"Ocenila je da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: