Evo rešenja – kako da matematika ne bude dosadna / FOTO

Primer učiteljice iz Hrvatske može da služi kao podstrek prosvetnim radnicima, roditeljima i učenicima – kako rešiti bauk matematike.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 21.09.2017.

09:23

Evo rešenja – kako da matematika ne bude dosadna / FOTO
Ilustracija: Thinkstock

Kako prenosi index.hr, učiteljica Marlena Bogdanović iz Osnovne škole Tučepi, ona je svoje učenike četvrtog razreda podstakla da uče i obnavljaju gradivo na inovativan, ali jednostavan način.

“Šifrirala sam zadatke i pretvorila ih u QR kod. Imamo donirane tablete i njima su očitavali kod da bi saznali koji zadatak se krije iza sličice. Posle toga su, naravno, na klasičan način rešavali zadatke“, navela je.

Prema njenim rečima, tu nije kraj igre, u koju se pretvorio učenicima uglavnom dosadni čas matematike.

“Ideja je bila da sakupe sve QR kodove, celu kolekciju. To nije bilo jednostavno jer su svi slični, pa je trebalo skenirati mnogo kodova. Kraj časa je došao prerano, tukli su se za zadatke iz matematike“, dodaje Bogdanovićeva.

Ona ističe da matematika nije postala lakša, niti deca imaju tehnološku pomoć pri rešavanju zadataka, ali dodaje da je našla način da ih zainteresuje.

“Decu je sve teže motivisati, a to je zadatak učitelja. Nisu ni primetili da uče, a odlično su savladali novo gradivo“, zaključuje Bogdanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: