Slučaj Vranjske: Premijerka na Tviteru "napala" Šutanovca

Premijerka Ana Brnabić je na privatnom nalogu na Tviteru optužila Dragana Šutanovca za licemerje u kontekstu slučaja zatvaranja lista "Vranjske".

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

11:58

Slučaj Vranjske: Premijerka na Tviteru
Foto: Thinkstock

Premijerka Srbije je objavila podatke o novcu koji su "Vranjske" dobile za finansiranje medijskih sadržaja na konkursima Ministarstva informisanja u prethodnih devet godina, podelivši taj period na dva dela - od 2008. do 2012. godine (kada je na vlasti bila Demokratska stranka) i od 2014. do 2017. godine.

Kako je navela, iznos od 2014. je veći od iznosa dodeljenog u periodu 2008-2012. i dodala: "Ali važno je da Dragan Šutanovac #StojimUzVranjske".

Haštag #StojimUzVranjske se, kao vid podrške i poziva na protest, pojavio na Tviteru nakon što je bivši predsednik NUNS i osnivač "Vranjskih" Vukašin Obradović stupio u štrajk glađu. Kolege i prijatelji Obradovića su protekle večeri održali protest ispred zgrade Vlade Srbije.

Brnabićeva je na Tviteru uz objavu podataka o novcu dodeljenom na konkurisma, koji se navode i u saopštenju Vlade ranije objavljenom na zvaničnom sajtu, dodala i poruku "Dosta licemerja".

Vredi istaći da je 2014. godine usvojen novi set medijskih zakona, kojim je predviđeno da se sa budžetskog finansiranja pređe na projektno, konkursno finansiranje. To znači da je finansiranje samih medija iz budžeta zabranjeno zakonom, dok se iz budžetskih sredstava odvaja novac za konkurse na kojima se finansiraju medijski sadržaji i projekti, ne sami mediji.

Šutanovac je ubrzo odgovorio premijerki pitanjem na Tviteru, da li ima odgovor na, kako je naveo, činjenicu iz Vranja, da je na medijskim konkursima novoosnovanoj televiziji "TV Vranjska plus", čija je vlasnica bivša portparolka SNS iz tog grada, dodeljeno više od 40 odsto sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: