I Moskva zabrinuta zbog S. Koreje; "moguća eskalacija"

Rusija saopštila da je izuzetno zabrinuta zbog situacije u Severnoj Koreji, upozorivši na "tendenciju ka eskalaciji" nakon što je Pjongjang ispalio novu raketu.

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2017.

08:11

I Moskva zabrinuta zbog S. Koreje;
Getty images

"Vidimo tendenciju koja vodi ka eskalaciji...i izuzetno smo zabrinuti zbog opšteg razvoja situacije", izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, javila je Ria Novosti, a preneo AFP.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Rojters, koji podseća da je poslednji put 2009. godine projektil koji je ispalila Severna Koreja preletao Japan.

Japanska televizija NHK javila je da se raketa raspala na tri dela i pala u vode kod ostrva Hokaido.

Prema navodima južnokorejske vojske, raketa je ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.


Zbog najnovije raketne probe Severne Koreje održan je hitan telefonski razgovor japanskog premijera i američkog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: