Nova sednica 24. avgusta, Veselji jedini kandidat

Nastavak konstitutivne sednice skupštine Kosova zakazan je za 24. avgust.

Izvor: Tanjug, TV Prva

Sreda, 16.08.2017.

12:48

Nova sednica 24. avgusta, Veselji jedini kandidat

To je odlučeno na konsultacijama predsedavajućeg Adema Mikulovcija sa predstavnicima parlamentarnih partija.

Kako je saopštio Enver Hodžaj, potpredsednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji će biti jedini kandidat za predsednika kosovskog parlamenta, čemu se protivi koalicija okupljena oko Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, kao i poslanici Samoopredeljenja.

Prema kosovskom ustavu, pravo da predloži predsednika parlamenta ima pobednička koalicija.

Inače, kandidat za premijera te velike koalicije, koju čine DPK, Alijansa za budućnost Kosova i NISMA je Ramuš Haradinaj.

Kandidat za premijera koalicije okupljene oko Demokratskog saveza Kosova, Avdulah Hoti, ponovio je poziv političkim strankama da budu odgovorne prema gradjanima I deblokiraju konstituisanje parlamenta.

Konsultativnom sastanku o održavanju nastavka konstitutivne sednice prisustvovali su predstvnici Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za novo Kosovo i Alternative.

“Poslanici Srpske liste će podržati bilo kog kandidata koji obezbedi većinu i neće biti kočnica u formiranju kosovskih institucija“, rekao je predstavnik Srpske liste Slavko Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: