Menja se klima u Hrvatskoj: Bez Tompsona, branitelja...

Ovogodišnje obeležavanje "Oluje" proći će bez obraćanja predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića u samom Kninu.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

09:41

Menja se klima u Hrvatskoj: Bez Tompsona, branitelja...
Foto: Gettyimages

Političari će da govore samo na tvrđavi, neće biti ni govora branitelja, ni mimohoda ulicama grada, a gradonačelnik Marko Jelić pozvao je "Prljavo kazalište" da nastupi umesto Tompsona, prenose “Novosti”.

U Kninu će se posebno paziti da ne dođe do incidenata sa isticanjem ustaških simbola, čega je prošle godine bilo napretek.

Dodaje se da će Hrvatska vojska će izložiti nedavno nabavljene helikoptere "OH-58 kiova varior".

Istovremeno, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatske uputila je poziv vladi u Zagrebu da se uputi izvinjenje nevinim žrtvama i njihovim porodicama za zločine koji su počinjeni za vreme i nakon "Oluje".

Oko 400 građana koji predstavljaju Inicijativu uputili su peticiju pod nazivom "Izvinjenje žrtvama Oluje", očekujući da će napokon i hrvatski državni vrh priznati da su počinjeni zločini.

Naredne dve sedmice, uoči 4. avgusta, kada će se obeležiti "Oluja", sakupljaće se potpisi koji će biti dostavljeni udruženjima žrtava "Oluje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: