LDP: Sa Anom Brnabić ako zna da razlikuje Moskvu i Brisel

Predsednik LDP Čedomir Jovanović rekao je da saradnja sa Anom Brnabić zavisi od njene spremnosti da napravi razliku između Brisela i Moskve.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

21:22

LDP: Sa Anom Brnabić ako zna da razlikuje Moskvu i Brisel
Foto: Tanjug

Kako navodi, Liberalno-demokratsku partiju interesuje politika koju će buduća premijerka voditi, a ne njena ličnost.

"Međusobni odnosi LDP-a i buduće premijerke zavise od njene spremnosti da napravi razliku između Brisela i Moskve, definišući kao prioritet evropsku budućnost zemlje", rekao je Jovanović.

Kako se navodi, saradnja će zavisiti i od sposobnosti Ane Brnabić da "preseče gordijeve čvorove u regionu, od Bosne i Hercegovine i Kosova do Hrvatske, što je preduslov čupanja Srbije iz živog blata devedesetih".

Jovanović je rekao da saradnja zavisi i od njenog razumevanja "značaja članstva Srbije u NATO savezu i od njenog autentičnog nastupa u unutrašnjoj politici i komplikovanim međusobnim odnosima koji se moraju menjati jer uništavaju društvo".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Ana Brnabić.

On je naveo da će lider SPS Ivica Dačić "suštinski voditi politički deo", kao i da će biti promena među ministrima i "jedno ili dva ministarstva više".

Vučić je naveo da ga je Brnabićeva obavestila da može da obezbedi većinu poslanika u parlamentu.

Takođe, naveo je i da je ona vredna, da poseduje stručne i lične kvalitete, da je uveren da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku Srbije.

AFP je ubrzo javio da je Vučić za premijerku imenovao Brnabićevu koja je otvoreno gej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: