Francuska počela da broji glasove

Prva biračka mesta u Francuskoj su zatvorena, a na njima je i počelo projanje glasova na predsedničkim izborima.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 23.04.2017.

19:44

Francuska počela da broji glasove
Foto: Tanjug/AP

Birališta su, kako navodi “Gardijan“ zatvorena uglavnom u manjim područjima. U većim gradovima i urbanim teritorijama birališta se zatvaraju u 20 časova po centralnoevropskom vremenu.

Inače, dopisnici BBC prenose izjave poput onih da je ovo bila najuspešnija izborna kampanja u modernoj istoriji Francuske.

Izlaznost do 17 časova bila je 69,42 odsto.

Prema analizama izlaznih anketa, koje je ranije objavila belgijska državna televizija, u evropskom delu Francuske vode Emanuel Makron i Marin Le Pen, dok u prekomorskim oblastima vodi Žan-Lik Melanšon.

Prema rezultatima poslednje ankete uoči objavljivanja prvih delimičnih rezultata današnjeg glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron će sigurno ući u drugi krug, dok je neizvesno ko će mu biti takmac, navode belgijski i švajcarski mediji.

"Libre Belžik" tvrdi, pozivajući se na ugledni institut za istraživanje javnog mnjenja čiji naziv ne navodi, da će Makron, prema rezultatima ankete, osvojiti 24 odsto glasova, a za njim slede kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen sa 21 odsto glasova i sa isto toliko glasova kandidat desnog centra Fransoa Fijon, a na kraju je predstavnik radikalne levice Žan-Lik Melanšon sa 19 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: