Merkelova predala Velikoj Britaniji tajne dosijee o Putinu

Nemačka kancelarka Angela Merkel predala je obaveštajnoj službi Velike Britanije dosije nemačke tajne službe BND o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

17:36

Merkelova predala Velikoj Britaniji tajne dosijee o Putinu
Foto: Gettyimages

Kako piše nemački "Fokus", predati su i dosijei o analizi stanja na Krimu.

Kancelarka Merkel, prema informacijama „Fokusa“, sastala se najmanje dva puta sa šefovima tri britanske obaveštajne službe zbog terorističkih pretnji u Nemačkoj i Evropi.

Ti sastanci nailaze na žestoku kritiku nemačkih eksperata za bezbednost.

"Merkelova u proteklih 12 godina predsedavanja vladi nije došla nijednom na nedeljni sastanak sa šefovima nemačkih bezbednosnih vlasti“, citiraju se neimenovani predstavnici vlade koji se pitaju i zašto onda putuje u Veliku Britaniju, odnosno da li više veruje tamošnjim službama.

Na prošlom sastanku su, prema tvrdnji “Fokusa“, predati poverljivi dokumenti Odeljenja 6 u kabinetu kancelarke nadležnom za obaveštajne službe.

To je, kako navodi list, učinjeno navodno bez znanja bezbednosnih vlasti.

U kasnijim razgovorima sa nemačkim kolegama su britanski obaveštajci izrazili čuđenje zato što Merkelova svoje službe nije obaveštavala o sastancima u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: