Priština traži suspenziju dijaloga sa Beogradom

Kosovski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se zahteva suspenzija dijaloga sa Beogradom dok Ramuš Haradinaj ne bude pušten na slobodu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.03.2017.

13:07

Default images
Foto: GettyImages

Bivši komandant OVK je u pritvoru u francuskom gradu Kolmaru zbog poternice koju je Srbija izdala za njim, tereteći ga za ratne zločine nad Srbima na Kosmetu.

Rezoluciju su predložili poslanici Alijanse za budućnost Kosova, čiji je Haradinaj predsednik, a podržale su je sve poslaničke grupe u parlamentu, osim Srpske liste, koja ne učestvuje u radu.

Ukupno je 78 poslanika glasalo za, a jedan je bio protiv.

U rezoluciji se poziva na suspenziju dijaloga sa Srbijom, dok Haradinaj ne bude pušten. Takođe, parlament u tom dokumentu, upućenom i na adresu Evropske unije, traži da "se ukinu sve Interpolove poternice za političkim ličnostima sa Kosova koje je zatražila agresorska država Srbija".

Haradinaj je uhapšen 4. januara u Francuskoj, a odluka o tome da li će biti isporučen Srbiji ili pušten na slobodu biće doneta 6. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: