Vujošević:Revolt zbog odnosa prema Dudi, podrška Jankoviću

Trofejni košarkaški stručnjak Duško Vujošević rekao je za "Blic" da je revoltiran zbog provlačenja kroz blato Dušana Ivkovića i podržao Sašu Jankovića.

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 09.03.2017.

11:25

Vujošević:Revolt zbog odnosa prema Dudi, podrška Jankoviću
StarSport

Bivši trener beogradskog Partizana je reagovao na situaciju u kojoj se našao njegov kolega posle odluke da podrži kandidaturu zaštitnika građana u ostavci na predsedničkim izborima koji se ove godine održavaju u Srbiji.

"Duda je zauzeo stav iz dubokog predubeđenja i iskustva. On sigurno nije motivisan materijalnim interesima. Da ga zanima materijalna korist, on bi stao uz vladajuću stranku. Podrškom opozicionom kandidatu on ide protiv materijalnih interesa. Revoltiran sam što Dudu provlače kroz blato i pokušavaju da ga kompromituju. To samo govori o patološkoj situaciji koja je stvorena u Srbiji i moramo je menjati", rekao je Vujošević.

Istakao je i da pažljivo prati sve što se događa u Srbiji i da vidi da je situacija veoma loša, kao i da pravna država ne postoji.

"Apelujem na hrabrost svih građana da stanu iza svog političkog stava i da podrže kandidata koji je svojim radom pokazao moralnu čvrstinu doslednost i hrabrost. Svaki dostojanstven čovek mora da izađe na glasanje, a javne ličnosti imaju veće obaveze na izbošenje političkog stava i na ocenu političke situacije. Ljudi koji su prepoznatljivi imaju obavezu da se izlože i nekom riziku, kao što je to slučaj sa Ivkovićem. Javno zauzimanje stava pokazuje Dudinu hrabrost i potvrđuje izreku da 'samo mrtve ribe stalno plivaju niz maticu'", naveo je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: