Gojković ne zanima ostavka Jankovića, ne može na izbore?

Zbog prekida u radu Skupštine Srbije na dnevni red nije došlo potvrđivanje ostavke zaštitnika građana Saše Jankovića.

Izvor: B92

Sreda, 01.03.2017.

15:51

Gojković ne zanima ostavka Jankovića, ne može na izbore?
Tanjug

Povodom spekulacija da on ne može da bude predsednički kandidat jer mu nije potvrđena ostavka u parlamentu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da je "na Jankoviću da razmišlja o političkim potezima koje vuče".

Ona je podsetila da je na današnjoj sednici Jankovićeva ostavka uvršćena po hitnom postupku u dnevni red, a na pitanje da li može da bude kandidat, jer se o tome nije raspravljalo, kaže da nije razmišljala o tome.

"Na meni je samo da postupam po Ustavu i zakonu u okviru nadležnosti koje imam. Janković je dao ostavku, danas smo to uvrstili po hitnom postupku u dnevni red", rekla je Gojkovićeva.

Ona je poručila da je na njemu da razmišlja o političkim potezima koje povlači, ali i da Janković već dugo nije zaštitnik građana, tako da, kaže, ovaj formalni čin ne treba da ga spreči da radi ono što radi već dve godine.

Janković je 7. februara podneo ostavku na funkciju zaštitnika građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: