Oland reagovao na Trampovu izjavu: Nije lepo

Francuski predsednik Fransoa Oland zatražio je od Donalda Trampa da ne "izražava znake nepoverenja" prema Francuskoj koja je prijateljska zemlja.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

23:49

Oland reagovao na Trampovu izjavu: Nije lepo
Foto: Gettyimages

"Nije lepo pokazati i najmanje nepoverenje prema nekoj prijateljskoj zemlji. Zbog toga tražim od američkog predsednika da to ne čini prema Francuskoj", rekao je Oland, reagujući na Trampovu izjavu da "Pariz više nije onaj isti Pariz".

Citirajući svog prijatelja po imenu Džim, Tramp je u petak rekao da Pariz više nije isti kao nekada pošto njegov prijatelj koji je redovno posećivao glavni grad Francuske to prestao da radi iz bezbednosnih razloga.

"Imam prijatelja koji je veoma, veoma važan. Obožava Pariz, gde je svakog leta odlazio s porodicom, a sad to više ne čini jer je rekao da Pariz više nije Pariz", rekao je Tramp, koji u svojim govorima često pominje Francusku da bi, zbog čestih terorističkih napada u toj zemlji, opravdao svoje odluke o migrantima i terorističkim pretnjama.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo odmah je reagovala na Trampovu izjavu, tako što je na Tviteru postavila svoju fotografiju pored Mikija i Mini Maus s rečima: "Za Donalda i njegovog prijatelja Džima sa Ajfelove kule odakle se zajedno s Mikijem i Mini Maus divimo panorami Pariza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: