Hejli: Nisam se uvek slagala sa Čurkinom, ali bio je vešt

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli nazvala je preminulog Vitalija Čurkina "prijatnim kolegom" koji je vešto predstavljao svoju naciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

22:31

Hejli: Nisam se uvek slagala sa Čurkinom, ali bio je vešt
Foto: GettyImages

AP navodi da je Hejlijeva, koja je funkciju preuzela prošlog meseca, izdala saopštenje ubrzo nakon vesto o Čurkinovoj smrti. Ona je navela da se nije uvek slagala sa njim, ali da je on "bez dileme zastupao pozicije svoje zemlje uz veliko umeće".

Ambasada SAD u Moskvi uputila je saučešće povodom smrti Čurkina, a neimenovani zvaničnik američke vlade izjavio je da je Čurkin naizgled umro od srčanog udara.

"Naše misli i molitve su sa porodicom i prijateljima Vitalija Ivanovića Čurkina", navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu američke ambasade u Rusiji, prenosi Tas s.

Rojters prenosi da je zvaničnik vlade SAD, koji nije bio ovlašćen da javno govori o smrti Čurkina, kazao je da je ruski ambasador pri UN naizgled umro od srčanog udara.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin iznenada preminuo u Njujorku, samo dan pre svog 65. rođendana, ne navodeći šta je uzrok smrti, preneli su ruski mediji.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je reč o "izuzetnom ruskom diplomati", koji je pre nego što je postavljen na mesto ambasadora Rusije u UN u maju 2006. godine bio ambasador Rusije u Belgiji i Kanadi, kao i ambasador za veze sa NATO i Zapadnoevropskom Unijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: